Klankmassage, een holistische therapie met klankschalen

Ben je op zoek naar ultieme ontspanning en innerlijke balans? Ontdek de helende kracht van klankmassage bij de holistische praktijk Mir Balans in Arnhem of Den Haag. Bij deze unieke vorm van klanktherapie worden de trillingen en klanken van de klankschalen gebruikt om fysieke en emotionele spanningen los te laten en het lichaam in balans te brengen. Het vermindert spierspanning, verlicht pijn, verbetert de slaapkwaliteit en zorgt voor meer balans.

Hoe werkt een klankmassage?

Tijdens een klankmassage neem je plaats op een massagetafel, gekleed in je eigen kleding. Sieraden doe je af. Bij voorkeur doe je geen blouse of andere kleding aan met knopen of ritsjes bij de buik of de borst, omdat de trilling door de kleding heen gaat. Want bij deze klanktherapie, zet ik de klankschalen zachtjes op je lichaam en sla deze vervolgens aan. De fysieke trillingen van de schalen verspreiden zich door je huid, weefsels en organen, waardoor je hele lichaam in resonantie komt. Dit zorgt dat  blokkades kunnen worden opgeheven en energie weer vrij kan stromen.

Chakra’s balanceren met klanktherapie

De chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam die energie uitwisselen met onze omgeving. Elk chakra heeft zijn eigen trillingsfrequenties.

Een klankmassage is een holistische therapie waarbij klankschalen worden gebruikt om de energie in de chakra’s te beïnvloeden. Door de klankschalen op specifieke punten te plaatsen en aan te slaan, kunnen blokkades in de chakra’s worden opgeheven en de energiestroom worden hersteld. Een klankmassage kan ook gecombineerd worden met een chakra healing. Hierbij gebruik ik naast de klankschalen ook mijn stem en mijn helende handen om de chakra’s nog meer in balans te brengen. Lees hier meer over andere vormen van healing.

Peter Hess klankmassage

Mir Balans heeft gekozen voor de klankschalen van Peter Hess, omdat deze speciaal zijn ontworpen en afgestemd op de trillingen van het menselijk lichaam. Een van de redenen waarom klankmassage effectief kan zijn, is omdat de frequenties van de schalen afgestemd zijn op de trillingen van de chakra’s, de organen en andere weefsels. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, en water is een uitstekende geleider van geluidstrillingen. De trillingen van de klankschalen kunnen resoneren met de watermoleculen in ons lichaam. Het geluid en de trillingen van de klankschalen kunnen ook het parasympathische zenuwstelsel stimuleren, wat verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel. Dit kan leiden tot een vermindering van stress.

Afspraak maken voor klanktherapie in Arnhem of Den Haag?
Wil je graag deze unieke ervaring van klankmassage zelf ervaren? Stuur dan een berichtje naar info@mirbalans.nl voor een afspraak bij de praktijk van Mir Balans in Arnhem of Den Haag  of vul het contactformulier in. 
De investering is 45 euro voor een soundhealing van 45 minuten.
Wil je dat ik bij jullie bedrijf langskom voor klankmassages? Dan kan ook! De meeste bedrijven kiezen voor klankmassages van 15-20 minuten voor 27,50 euro per persoon.
Scroll naar boven