lichtwerker-aura-healing-energetisch-werk-therapeut-kindertherapeut-hoogsensitiviteit-hsp-energetische-therapie-mir-balans

Hoogsensitief & energetische therapie

Ben je gevoelig voor prikkels? Komt er bij drukte veel op je af of krijg je hoofdpijn van sterke geuren? Voel je de sfeer in een kamer snel aan? Heb je last van allergische reacties? Dan ben je waarschijnlijk hoogsensitief. Een HSP (hoogsensitieve persoon) kan subtiele signalen veel beter oppikken dan anderen, waardoor je situaties beter aanvoelt, maar ook eerder overprikkeld raakt. Een HSP doet alles met inzet en passie, is zorgzaam voor anderen, oplettend en creatief. Mooie kwaliteiten die je met energetische therapie leert omarmen.

Als HSP voel je veel aan

Gedrag van anderen wordt door een HSP veel sterker beleefd. Wanneer de sfeer op de werkvloer achteruit gaat of stressvol wordt, zijn het hoogsensitieve personen die dit het eerste opmerken. Of wanneer er een gaslek is, ruikt een HSP dit als eerste. Volgens HSP-expert Elaine Aron zie je dat bij dieren ook. Wanneer er een paar hoogsensitieve dieren in de groep zitten, merken die gevaar, zoals roofdieren, eerder op. Eigenlijk hebben ze een signaalfunctie voor de groep als geheel. Wat je dan ook merkt is dat hoogsensitieven zich vaak zo verantwoordelijk voelen voor anderen, dat ze hun eigen behoeften naar achteren schuiven. Wanneer je je realiseert dat je hoogsensitief bent, begrijp je ook beter dat je op een bepaalde manier reageert op verschillende situaties, mensen en emoties. Wanneer je om leert te gaan met je hoogsensitiviteit, kun je er op een positieve manier gebruik van maken.

Energetische therapie helpt bij hoogsensitiviteit

Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap waar je mee geboren wordt en geen ziekte. Energetische therapie kan je dan ook niet ‘genezen’ van hoogsensitiviteit, maar zorgen dat je minder last ervaart van binnenkomende prikkels. Vaak draag je de energie van anderen met je mee. Een energetisch therapeut verwijdert energie van anderen uit je auraveld en leert je hoe je prikkels kunt filteren. Door jouw sterk ontwikkelde inlevingsvermogen ben je vaak eerder bang om anderen te kwetsen en heb je meer moeite met je grenzen aangeven. Een energetisch therapeut leert je hoe je je eigen ruimte in kunt nemen, zonder je hierover schuldig te voelen. Het is ook verstandig om als HSP meer rust te nemen, de natuur op te zoeken en overprikkeling te beperken. Wanneer je leert om prikkels te filteren, kun je ook intenser genieten van de mooie prikkels die je wel binnen wilt laten komen.

Scroll naar boven